Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка Дизелово гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vnimavai Покажи съобщение
    И аз мисля скоро да го пробвам - дайте предложения за хубаво двутактово - Мотул, ОМВ, Мобил 1, Приста, Шел, Кастрол......по около литър за един наш (72 л) резервоар ?
    Пробвай с червеното (фирменото) масло за моторните триони Щил - според мен ефектът е същия,както и с други маркови двутактови масла.Но мисля ,че литър на резервоар е множко.Това,което знам е 50 мл на 10 л гориво или 350 мл на резервоар.
    ...
    155 1,6 TS 16V `96
    166 2,4 JTD `99
    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Благодаря и на двама Ви, между другото Мотул и Щил са най-често срещани и в други форуми!
      sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

Освен добавките според мен е и добра идея да държите резервоара си поне над половината, защото колкото повече нафта в резервоара по-трудно ще се вледени
        AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
        Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
        AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

нЕма ядове с вледеняването колега - зависи к`ви бльоди са ни сипвали през времето и ако се е събрало достатъчно да се вледени - то ще се вледени. Миналата зима свалиха едно Паджеро с фул резервоар - от него изчегъртаха поне 10 кг лед - видях го с очите си - да не говорим` че всички горивопроводи бяха камък. Човекът каза, че освен на Лук... не е слагал грам от друго място.
          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

На приятел миналата зима му замръзна гориво, и се оказа, че е замръзнало в горивният филтър!!
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

една зима купувах нафта на черно и по дъното на шишетата и тубите имаше бяла утайка. не я сипах утайката в резервоара.
              Last edited by gjulizar83; d.m.y г., 09:26.
              1.9JTD 105+

Comment

Тези дни се консултирах с още няколко познати, със сервизи в Плевен, те пък напълно отричат слагането на каквото и да е, различно от добавка Кастрол ТДИ (ако съм решил да слагам нещо) ???
                sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

Аз пък карам само със Redex и съм доволен от него. И тази зима ще сипвам от него. Голямата разфасовка (четири резервоара - по 50литра) е 17.55лв ако не се лъжа в стотинките.
                  sigpic
                  Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                  АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                  АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Някой пробва ли вече да сипе двутактово масло в нафтата.Пишете какви са впечатленията относно работата на двигателя.

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
                      Някой пробва ли вече да сипе двутактово масло в нафтата.Пишете какви са впечатленията относно работата на двигателя.
                      Ми в дизел форума има едно момче което е сложил на 1.9JTD и е доволен!
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=46576&page=11 - #213
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...=46576&page=15 - #295

Comment

Аз се каня от доста време,и май се наканих,само трябва да ми донесът малсото и ще сипя да видя ефекта,мен ме интересува най-вече сутрин студения старт,че такива звуци издава направо ме боли сърцето.Правилната пропорция е 1:200 демек на 1л нафта 5 мл. масло,или на 70 л. 300-350 мл.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мъри,аз слагам масло ама да ти кажа звука сутрин на студено си е същия като без масло
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Елдонс,гръцко масло 9.80 му е литъра.Полусинтетично,за мотоциклети и скутери с разделно мазане.Тъмно синьо-зелен цвят.Между 5 и 10 мл на литър се смесва,като аз лично гледам да го до карам до горната граница.
                              При първото сипване,задължително по 10мл на литър,като се опитва да се предвиди и количеството налична нафта.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

За мен това масло е като хомеопатичните лекарства,не вредят ,но и не помагат кой знае колоко,но със сигурност вдигат и без това високата цена на горивото
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X